Monitorizare Temperaturi in Silozuri

 • Aici puteţi vedea o prezentare în format pdf.

 • Sistemul de măsură pe care societatea noastră îl realizeaza se bazează pe elemente de măsură şi transmisie de date de ultimă generaţie. Un punct de măsură este format din un traductor de temperature integrate de mare precizie, cu gama de măsură a temperaturii între -55°C..125°C. Precizia de măsură este +/- 0,5°C cu o rezoluţie de 0,0625°C (măsură pe 12biţi). Punctele de măsură sunt interconectate cu un cablu cu 2 fire şi introduse într-o ţeavă de protecţie de cupru cu diametrul exterior de 8mm. Ţeava asigură atât rezistenţă mecanică la tracţiune cât şi un coeficient mic de frecare, ansamblul fiind agăţat de capacul silozului. O ramură astfel constituită poate avea până la 12 puncte de măsură.

 • Coloanele de măsură ale unui siloz se conectează împreună la o unitate citire temperatură siloz (UCTS) montată pe capacul silozului. La un UCTS se pot conecta până la 15 coloane de măsură a câte 12 puncte măsură. Pentru mai multe silozuri, fiecare UCTS este conectat în paralel cu un cablu cu 4 fire care ajunge în camera de comandă la calculatorul pe care vor fi afişate sugestiv temperaturile din toate punctele de măsură.
  Pentru afişarea temperaturii exterioare, umidităţii atmosferice se montează în zona ventilatoarelor o staţie meteorologică care va fi conectată pe acelaşi cablu cu UCTS-urile existente.

 • În funcţie de temperaturile măsurate în siloz, de temperatura şi umiditatea atmosferică şi de valorile stabilite de operator, programul care rulează pe calculatorul din camera de comandă va comanda ventilaţia.

 • Sintetizând, configuraţia sistemului propus de noi este următoarea:

 • - pentru fiecare siloz o cutie UCTS (la care se cuplează maxim 15 coloane de măsură ale silozului);

 • - o staţie meteorologică;

 • - un software program pentru citire/afişare temperaturi din siloz, comandă ventilaţie;

 • - o interfaţă hardware pentru reţeaua de comunicaţie calculator-UCTS/staţie meteo (face legătura între calculator şi unităţile de citire temperatură siloz).

semnalizare rutiera, semafor led
No 1.
 
  Lucrari executate de specialistii nostri: 

  Echipamente pentru comanda si supraveghere electronica la instalatii hidraulice complexe:
  -excavatoare hidraulice cu comenzi integral electrice
  -prese hidraulice
  -instalatii de guvernare nave

  Software de proces supraveghere si comanda procese tehnologice:
  -fabrici de zahar
  -cariere de piatră
  -silozuri de cereale

  Masini unelte cu comanda numerica (strunguri pentru filete cu pas variabil continuu).

  Sisteme de limitare acces pe baza de cod personal.

  Experienţă în SAE J-1939. (automotive can).